Rujanaudi reisikirjad: HÕFF 2024 (4)

Nähtamatud signaalid

Laupäevaseks unelauluks sai Cannibal the Musical. Vaatamise hetkes klikkis päris hästi (ma vist pole juhtunud mainima, et isiklike filmilemmikute seas on päris kõrgel kohal Ravenous …) pärast aga arutlesin iseeneses, et kohalikud poisid said mootorsaed paremini laulma. Et kui te, mootorsae-poisid, seda siin kuidagi mingi ime läbi peaksite lugema, siis teate!

Õhtul arutasime veel isekeskis, et tänavu vaadatud festivalikavast on korduvmotiividena välja settimas muusikalinumbrid ning elavad nukud ja/või laste-ekraanindus. CtM sai käpiknuku-välgatuse eest ka nukupunktid kirja.

Hommikuvirgutust pakkusid "Suletud linna pioneerid". Mõtete virgumine võttis veidi aega. 

Ah dokumentaal … oota, Tartu? 

Aa, okei, okei, see on see videolevi teema… 

Ma tegelikult olin ju filmi infot kunagi kuskilt lugenud, aga siis sujuvalt jälle ära unustanud.

Haapsalu õudukafilmide festival, hetk kinoseansilt. Ekraanil on suurelt kodumaine pliiatsioonistus, mis reklaamib välismaa märulifilmi.
Haapsalu õudukafilmide festival, hetk kinoseansilt. Ekraanil on noor naisterahvas, kõrvaklapid peas,  kes räägib midagi mikrofoni.

Igatahes sain filmist veidra nostalgia/tundmatu kombolaksu, sest tollase videdeofilmi- ja isegi sat-tv maailmaga mul puudet peaaegu ei olnud, aga Tartu raadio audio äratas küll mingi kehamälu. 

Veidi enne lõppu sooritasin madallennul saalivahetuse manöövri, sest "Nähtamatu võitlus" oli ka tarvis ära vaadata.

Haapsalu õudukafilmide festival, hetk kinosaalist. Suur saal on rahvast täis, film veel ei jookse. Laval ekraani ees paistab kaks inimest, üks neist filmitegija.


Vahepalad, vallatused, finaal 

Kuna kolmandal festivalipäeval täispikk mängufilm meeltesse võtta ei oli mingi naljaasi, tuli nüüd taas ulmestaabi juures hinge tõmmata. 

 Seejärel teistmoodi vahepalaks kirgiisi vanavanemate nunnu seiklus, kus kogu EU-s on eestikeelsed sildid! Erandkorras ilma õuduseta. 

Filmi kõrvale sai (vist JAFFi promoga seoses?) mekkida pirukaid ja jaapani limpsi.

Haapsalu õudukafilmide festival, hetk kinosaalist. Laval ekraani ees tutvustab kaks meesterahvast tulevast filmi. Üks neist on briti näitleja, teine kirgiisi või kasahhi lavastaja.
Haapsalu õudukafilmide festival, hetk koridorist. Lauale on ilusasse ritta laotud väiksed viguriga limonaadipudelid. Nende ees on paber õpetusega, kuidas vigurilimonaadi avama peab.
Haapsalu õudukafilmide festival, hetk kinosaalist, limonaadiga. Hästi lähedalt vaade vigurilimonaadi pudelile, mille sees hulbib mullitav kera.

Seansi varjus ilmus fuajee seintele ka väljapanek neistsamadest võttepaikadest.

Haapsalu õudukafilmide festival, hetk koridorist. Seinal on plakatid ja fotod filmist "Tšau, EU"
Haapsalu õudukafilmide festival, hetk koridorist. Seinal on plakatid ja fotod filmist "Tšau, EU"

Taas tundus paras aeg higetõmbeks, mida ulmikute laager tähistas vallatu fotosessiooniga toas ja õues. (Kui Lemmi kunagi pilte saadab, jagan ehk siin ka.) 

Ja siis jõudis jälle kuidagi ruttu kätte auhindamiste ja kiituse kirjade aeg. Navigaator Pirx Põgenemiskatsele, nüri kirves Puhhile, kõik muud tunustused ja kestvad ovatsioonid Mootorsaagidele. Juhuu! (Võitjate täielikku nimekirja loe HÕFFi uudistest.)

Haapsalu õudukafilmide festival, hetk suurest saalist, festivali lõpetamiselt. Laval on peakorraldaja Helmut ja ulmeühingu president Veiko. Ekraanil kiri Parima ulmefilmi auhind Navigaator Pirx.
Haapsalu õudukafilmide festival, hetk suurest saalist, festivali lõpetamiselt. Ekraanil on videotervitus kahelt filmitegijalt.
Haapsalu õudukafilmide festival, hetk suurest saalist, festivali lõpetamiselt. Laval antakse üle publikupreemia, auhinda annab peakorraldaja Helmut, vastu võtab hämmingus olekuga mootorsae-poiss.

Ei lähe minagi tühjade kätega koju - sain kingiks päris oma RÜMBAREBU kirjaga särgi! (Neid kirjaga särke saab muide Hõffi lehelt tellida.) Korraks ilmutas mulle tulevik, nõnda tean juba, mida järgmise aasta avamisele selga panna.

Aitäh, Helmut!

Haapsalu õudukafilmide festival, hetk suurest saalist, festivali lõpetamiselt. Lähivaade omaenda sülle, kuhu on laotatud valge t-särk. Särgiesisel suurte punaste tähtedega kiri "rümbarebu"

Muljetuste eelmised jupid: 

esimene

https://rujanaut.blogspot.com/2024/04/rujanaudi-reisikiri-hoff-2024-1.html 

teine 

https://rujanaut.blogspot.com/2024/04/rujanaudi-reisikirjad-hoff-2024-2.html 

kolmas 

https://rujanaut.blogspot.com/2024/04/rujanaudi-reisikirjad-hoff-2024-3.html

Kommentaarid