Rujanaudi reisikiri: HÕFF 2023 (4)

Õõvased õhtutunnid

Mul oli plaan (ja otsene isiklik huvi) minna vaatama võistlus-lühijuttude ettelugemist, aga sinna oli veel aega, nii et imbusin salakesi keldrisaali, kus näidati Jaapani imelikfilmi Pinocchio [minginumber]. See lõi tekstuuriga, samuti heliga. Sisust ei saanud muhvigi aru, aga sinnapaika ka ei raatsinud jätta. Nagu kogemata vaatasingi lõpuni ja avastasin, et süžee on täitsa olemas, lihtsalt rõhk on mujal. (Väga mujal.) 

Raamatukogus, kus lühijutu-karaoke toimuma hakkas, avanes tõeline raamatukoguhoidja õudusunenägu: küünlad igal pool, küünlad otse raamaturiiulis. Mul võttis hetke aega, enne kui meenus meie oma raamatukogu jõulupidu ja saali kaunistanud LED-küünlad. 

haapsalu raamatukogus valmistutakse ette lugema õudseid jutte. kaks esitlejat, üks timukamaskis, teine linnukokaga maskis, seisavad pimeduses ja näitavad taskulambiga leheküljele valgust.

Ettelugemisvalikusse jõudnud lugusid oli üksjagu, nii et omapere-nurgas panime lõpupoole väikse burbooniringi käima. (Kahju, et ettelugejatele jooki ei võinud pakkuda, neile paistis see ka kogu selle õuduse peale ära kuluvat. Või noh, äkki võis ka, me ei hakanud kõige selle soolikate ja kummituste vahel eksitama.) Esimesel pildil loetakse ette Zarviku juttu ja teisel minu oma!

õudsete võistulugude ettelugemine haapsalu raamatukogus. pimendatud saali ees istub kolm lugejat, kes võtavad enda eest korvist lugemiseks pabereid. see, kes parajasti loeb, näitab endale taskulambiga valgust.

õudsete võistulugude ettelugemine haapsalu raamatukogus. pimendatud saali ees istub kolm lugejat, kes võtavad enda eest korvist lugemiseks pabereid. see, kes parajasti loeb, näitab endale taskulambiga valgust

Nüüd vooderdan keldrisaalis pesakest Tumedate tundide sessiooni tarbeks - kombitsad juba luuravad ukse taga. (Pilt on tehtud heliproovi ajal.)

tumedate tundide taskuhäälingu avalik seanss. saali ees tugitoolis istub näitleja priit, tema kõrval helitehnika ja küünlajalg elava tulega.

P.S.:

Õuduslugude-karaoke fotograafipilte saab vaadata siin

P.P.S.:

Isiklik huvi seisnes aga selles, et üks minu saadetud jutt sai esimese auhinna! Tsiteerin osalejatele saadetud teadet: 

Selleaastase konkursi võitjateks said koos Apollo kinkekaartide ning õudse au ja kuulsusega: 100€ kinkekaart: Laura Loolaid "Meiega ei jää sa kunagi nälga" (Tartumaa), 50€ kinkekaart: Meelis Looveer "Õpekalüps" (Läänemaa), 20€ kinkekaart: Susanna Mildeberg "Jaan" (Viljandimaa).

P.P.P.S.:

Loe mida Kirjandusmuuseum raporteerib Facebookis.


Vt ka: Reisikirja esimene osa, teine osa, kolmas osa.

Kommentaarid

  1. Aww. Aitäh meid esindamast ja lugemist jäädvustamast

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Anonüümne2/5/23 7:04 PM

      LL: vaata nüüd, ma lisasin tagantjärele kohaliku fotoalbumi lingi ka.

      Kustuta

Postita kommentaar

Arva ja kirjuta! Kui heaks kiidame, jääb alles (kius, spämm ja muidu läbu läbi ei lähe).