Postitused

Kuvatud on kuupäeva juuli, 2024 postitused

Reaktor nr 154!

Kujutis
Toimetuse laualt pani plehku Reaktor nr 154!  Noppeid:  - Kohustuslikud Estconi-postitused Sulbilt ja Eloïselt , samuti kodutöö neile, kes Veiku ulmediskolt viilisid .  - Kirjaniku-intervjuus annab vastust Imre Siil .  - Lüüli sukeldub võrreldavate naisautorite otsingul üheksateistmendasse sajandisse ja Tõnis järab klassikalist ulmeteaduse teemapüstitust võõra kujutamisest .  - Arvustatakse Mitmekihilist , Kübekest vihkamist , Online-Muinaskunni ja Devolutsiooni ; jälle kostab muusikalist koomiksijuttu , ülevaadetest ja muidujutudest rääkimata. (Juttudest on muidugi kohustuslik pala Krafti Mõrv Estconil !) Vägesid juhatas Kalmsten, kaane tegi Liisa Berezkin. 

Estcon ilma reisikirjata (2024)

Kujutis
Selle aasta Estconiks hakkasin valmistuma aegsasti. (Aegsasti!) Paaripäevase varuga jõudsin Stalkerit hääletada, kohalike lühemate juttude arvestuses. (Kõik need kategooriad, mille jaoks oli vaja lugeda uusi asju, pidid juba eos hääleta jääma, sest uusi asju praegu lugeda ei jõua. Aga nimekirju sirvides märkasin, et nii paljud pikemad ja lühemad jutud on võistluse raames juba loetud, et jaksab ülejäänud materjali läbi töötada küll.)  Aegsasti seadsin töövalmis ka kirja- ja pildikaustad ning kirjutasin kahtlemata-kohe-tulevate jooksvate postituse tarbeks proloogi (sellest proloogist koosneb järgmine lõik).  Veel otsustasin sel aastal igasugused raud- ja veeteede vallatused vahele jätta ning sebisin end aegsasti korraldajate ekipaaži pardale. Samuti õnnestus suur seljakott juba nädala alguses mõtestatult täis laduda. (Aegsasti tehtud eel-eel-ettevalmistusi ei põhjustanud siiski asjaolu, et minust oleks saanud hästiplaneeriv ja kalibreeritud ajatajuga normi-inimene, vaid hoopis koostöö-k

Tumedad tunnid südasuvel

Kujutis
Kuni ööd on veel valged, pakub tasakaalustavat süngust Tumedate tundide järjejutt! Sel suvel loetakse jupikaupa ette Kalmsteni jutt "Murtud süda": https://www.tumedadtunnid.ee/e/manfred-kalmsten-murtud-suda-1/   Tumedate tundide lehel on praegu avaldatud kolm osa ja kaks on veel tulekul. Toetajatel on aga võimalus kogu lugu korraga ära kuulata ! Eelmiste kuude kokkuvõtted: detsember 2022 , jaanuar 2023 , veebruar 2023 , märts-aprill 2023 , mai 2023 , juuni-juuli 2023 , september 2023 , oktoober 2023 , november-detsember 2023 , jaanuar 2024 , varakevad 2024 , mai 2024 .