Ulmepatrull! Phil Tucker „Death march“

Vastab: Mant.

1. Mis loed seal? 

Loen või õigemini kuulan hetkel Phil Tuckeri triloogia „Euphoria online“ esimest raamatut „Death march“

2. Kes sul lubas? 

Luba tuli niiviisi, et pidin hiljaaegu võtma ootamatult ette autoreisi Pärnusse ja tagasi. Üldiselt kuulan ma autos muusikat või raadiot, aga seekord olin veidi kirjandusnäljas, sest viimane raamat, mis ma lugesin (tegelikult on hetkel pooleli) „Beware the chicken 2“ ei vastanud mu ootustele, mis olid ülihea esimese osaga päris kõrgele aetud. Seega soovisin lugeda midagi kindlalt head ja pöördusin siis tagasi vana hea ja läbiproovitu juurde. „Euphoria online“ on mu üks viimaste aastate paremaid lugemiselamusi ja seega panin siis sõidu ajaks antud romaani käima. Näitleja, kes seda loeb, teeb samuti väga head tööd ja sõit, kuigi pikk ja peale vähese unega ööd, oli puhas (kirjandus)nauding. 

3. Kas on ikka ulmet sees?? 

Ulmet on seal sees, nii et tapab. Üks ülitark tehisintelligents on maailma üle võtnud ja püüab nii hästi-halvasti kui ta oskab, juhatada inimkonda välja kõigist nendest kriisidest ja katastroofidest, mille nood on raisates, reostades ja sõdides enese peale kutsunud. Kõige muu hulgas, selleks, et inimeste soove ja tunge paremini tundma õppida, on ta loonud ka täisimmersiooniga virtuaalmängu „Euphoria online“. Peategelasel õnnestub sellesse mängu saada tasuta sessioon ja ta otsustab selle täiega ära kasutada. Kahjuks on tema ekspruut, kes talle selle sessiooni ette söötis seadnud sinna valmis paar eriti vastikut lõksu, et lörri läinud suhte eest kätte maksta. Veel suuremaks kahjuks ei tea ekspruut, et peategelane valib mängu kõige suurema raskustaseme – surmamarsi – mis tähendab et kui ta suudab kuus kuud olla mängus ilma kordagi surma saamata, siis võib ta küsida AI-lt vastutasuks ühe teene, mis on AI võimuses talle anda. Peategelase soov on paluda armuandmist oma surmanuhtlust ootavale vennale. Asja konks on selles, et kui ta peaks mängus surema, siis sureb ta ka päriselt. AI kõrvetab ta ajud läbi. Ja nii sukeldubki peategelane mängu ja saab kohe esimestel hetketel aru, et ta on ennast mässinud millessegi, millest eluga välja tulla on võimatu. 

4. mis sul enda kaitseks öelda on? 

Olen süüdi. Ma ei suutnud hea ulme kiusatusele vastu panna. 

Raamatukaas: Phil Tucker Death March (Euphoria Online Book 1). Väike väle inimene, kellel on käes sinise leegiga helendav pistoda, valmistub vastu astuma suurele punasele olevusele, vist lohele.


 P.S.:

Pahaaimamatu ulmelugeja, ole valvas! Rujanaudi ulmepatrull võib sind kinni nabida igal pool ja iga kell. Vastupanu on asjatu! Selle asemel tasub ennetavalt välja mõelda head vastused, mida neile ette sööta!

Kommentaarid