Ulmevõhikute viktoriin Promenaadiviies

ulmeviktoriin Tartu salongis Promenaadiviis. Hämara kõrtsitoa seina peale on kuvatud kuuekümnendate aastate raamatuillustratsioon kosmoselaevast.

Teisipäeva õhtul kogus Indrek Hargla Promenaadiviie klubisse erineval tasemel ulmevõhikuid ja nuhtles neid virgutava kirjandusviktoriiniga. Küsimusi leidus nii kirjandusest, kunstist kui kosmosest ning enamik teemasid oli sabapidi Tartuga seotud (paljude puhul juhatasid jäljed siiasamasse promenaadiviie majja ja koguni salongi sisse). 
Punkte luges kokku ja võistkondade üle aitas arvet pidada auväärt kohtunik Jans. 

ulmeviktoriin Tartu salongis Promenaadiviis. Kõrtsilaua pealtvaade - lauaplaadi sisse uuristatud maleruudustikku katavad õllepudelid, õlleklaasid, paberist rebitud lipikute kuhi ja suurele vihikulehele kriipseldatud punktitabel.

ulmeviktoriin Tartu salongis Promenaadiviis. Indrek Hargla, pilk suunatud seinaprojektsioonile, toimetab midagi oma arvuti kallal.

ulmeviktoriin Tartu salongis Promenaadiviis. Joel Jans loeb vihikulehelt ette puntitabeli vahekokkuvõtet.

ulmeviktoriin Tartu salongis Promenaadiviis. Kõrtsilaua pealtvaade, vihikulehele kriipseldatud punktitabel on täitunud numbritega, paverist rebitud lipikute kuhi on kerkinud suuremaks.

ulmeviktoriin Tartu salongis Promenaadiviis. Indrek Hargla ja Joel Jans loevad üldarvestuse punkte kokku.

Kohal oli ka Rujanaudi esindus, koosseisus mina ise* ning seekäigus leidis tõestamist printsiip "kohale ilmumine on enam kui pool võitu". Nimelt õnnestus marulises konkurentsis saada tervelt pool punkti rohkem kui koduväljaku mängija ning koju tuua esimene auhind. Ei, mitte sellepärast, et ma nõnda  paljudele küsimustele õigesti oleksin vastanud, aga teised vastasid veel natuke vähem õigesti. (Kindlasti jäi eile kohale tulemata mitu inimest, kes on palju enam ulmeviktoriini esimese printsessi tiitlit väärt, noh nagu näiteks Jaagup Mahkra - aga kes tal käskis kodus haige olla!) 

ulmeviktoriin Tartu salongis Promenaadiviis. Auhinnaraamatu tiitelleht. Pealkirja "Merivälja" alla on käsitsi kirjutatud: "Ulmeviktoriini 1. printsessile, 21.02.2023. Alla kirjutanud  Indrek Hargla"

Õpitakse teadupärast vigadest ja pärast ulmevõhikute viktoriini ma enam kindlasti ei unusta, kes illustreeris "Kosmose rannavetes" või mitmendal autorihüvitiste edetabelikohal on Aatomik või ... Kuni järgmise korrani, vähemalt. 


--------------------------------- 

Ennem kasvagu mulle kärn kannika peale ja löögu sinna välk sisse, kui et ma tõsimeeli viitan teksti sees iseendale kui "siinkirjutajale" või "allakirjutanule"!
LL.

Kommentaarid